Furaciunile din Romania si saracirea poporului vor continua daca nu va treziti


Șeful Monumentelor din Capitală, trei limuzine cu 2.000 de lei pe lună 

Șeful Monumentelor din Capitală jonglează cu limuzine scumpe, fără să se plângă de salariul mic de la primărie. Marius Damian, directorul executiv al Direcției pentru Cultură a Municipiului București, arată că dintr-un salariu de bugetar poți trăi bine. În declarația de avere figurează două limuzine: un Mercedes SLK și un Audi 3.  Subordonații săi ne-au spus că în ultima vreme a folosit un VW Touareg, care nu este înmatriculat pe numele său. Recent, a fost surprins chiar în timp ce alimenta un Voslkwagen-ul. Nu mai amintim cât face un plin, la prețul de azi al carburanților. În declarația de avere nu se regăsește acest vehicul, care costă în jur de 30.000 de euro.

 

Dacă ar fi împrumutat, poate ar trebui menționat,  pentru că o eventuală închiriere a unei astfel de mașini poate depăși plafonul de 200 de euro, precizat în legea ANI. Redacția DCNews l-a contactat telefonic pe dl. Damian, pentru precizări, nefiind exclus ca domnia sa să aibă o explicație care să intereseze cititorii. Cine n-ar vrea să afle cum se poate trăi, dintr-un salariu de bugetar, în Touareg sau SLK, mai ales când ai un copil de crescut, iar soția nu apare în declarația de avere din 2013 cu venituri din salarii?  

Conform propriei declarații, Damian a încasat anul trecut un salariu anul de circa 24.000 de lei, adică 2000 de lei în fiecare lună. E drept că dl. Damian mai declară și câștiguri în afara programului, pe persoană fizică.  Adică prestează servicii de cadastru, ca persoană fizică autorizată, obținând 23.300 de lei pe an. ANI nu a considerat că șeful unei instituții publice ar putea fi în conflict de interese, dacă prestează servicii, pe persoană fizică, pentru cine solicită acest lucru, ceea ce îl scutește de comentarii. Rămâne problema cu mașinile de lux.

Dl. Damian a fost mai interesat să afle cine l-a fotografiat cu Touareg-ul sau cine a anunțat presa, nu să lămurească situația. El a refuzat orice discuție dacă nu i se divulgă sursa informațiilor, pe care, însă, nu le-a negat.  

P.S.

În ciuda tonului politicos și a adresării formale pe care a avut-o redactorul DCNews, funcționarul public Marius Damian a ales să vorbească la per tu, pe un ton de comandă. Să fie modul de adresare al prestatorului de servicii autorizat, sau al șefului unei Direcții importante în administrarea Capitalei?

– See more at: http://www.dcnews.ro/eful-monumentelor-din-capitala-trei-limuzine-cu-2000-de-lei-pe-luna_441213.html#sthash.kyvPzYRG.dpuf

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s