Constrâns să abdice prin mijloace de forţă şi santaj la ordinul Moscovei la 30 decembrie 1947


La abdicare, regele s-a opus, Groza a venit însoţit de Dej şi avea un pistol la el, firele de telefon au fost tăiate, gărzile palatului au fost înainte schimbate cu oameni loiali regimului, Palatul Elisabeta a fost înconjurat de forţe din cadrul brigăzii Tudor Vladimirescu loiale sovieticilor, regele a fost constrâns să abdice sub ameninţarea uciderii a 1000 de tineri ţarănişti şi liberali aflaţi în detenţie. Abdicarea a fost un act de lovitură de stat ilegitim, abuziv şi anticonstituţional.

Regele a plecat din ţară doar cu bunurile de primă necesitate şi cu un grup restrâns de persoane, totul fiind percheziţionat foarte strict.

Principesa Margareta, despre refuzul Puterii de a-l invita pe Rege în Parlament:

Regele Mihai I este şi astăzi suveranul legitim al României şi întruchipează, alături de Casa Regală a României, ideea de naţiune, de continuitate, de legitimitate şi identitate, fiind cel mai important simbol moral şi istoric al României de astăzi.

Partidul Naţional Liberal împreună cu Familia Regală au fost arhitecţii României moderne, de care astăzi suntem mândri. Revenirea la monarhie trebuie luată ca pe un angajament şi o prioritate a României, este soluţia prin care România îşi poate recâtiga poziţia dominantă şi poate trezi sentimente de mândrie în rândul românilor.

Regele Mihai I si Principesa Margareta

Cred cu tărie că este de datoria tinerilor naţional-liberali să îşi ia acest angajament ferm.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Constrâns să abdice prin mijloace de forţă şi santaj la ordinul Moscovei la 30 decembrie 1947&8221;

  1. Pingback: AMINTIRI DIN COPILĂRIE | JUSTITIAR DE SERVICIU

  2. Vi se mai pare ca PNL este la ora actuala cea mai in masura sa reprezinte un stindard de reinstaurare a monarhiei? Cum? PNL la ora actuala nici nu mai este PNL! A avut crin antonescu in mina lui comisia de revizuire a constitutiei. Primul lucru pe care trebuia sa il faca era sa porneasca un referendum prin care sa ii intrebe pe romani daca doresc republica sau monarhie, mai ales in conditiile in care se batea cu caramida in piept ca este cel mai liberal monarhist posibil. A facut-o??? NU, el a batut din pinteni ca el trebuie sa fie candidatul USL la presedintie. A mers pina intr-acolo incit le-a cerut in scris desemnarea unica la presedintie si anume numele lui scris pe conventie si trecut prin tribunal. Si culmea, a si obtinut aceasta nominalizare – in scris si autentificata prin tribunal. Apoi. in mai putin de o luna a rupt USL, a facut manevre impreuna cu basescu – cel care il acuza pe Regele Mihai de tradare – si PNL a trecut in Parlamentul European de partea PPE, nu mai este de partea partidelor liberale europene. Si-a dat demisia, dar a promis ca nu pleaca singur, ca mai trage pe citiva dupa el. Nu a tras doar citiva, a tras in jos tot partidul, l-a dat pe mina unuia – si va rog retineti ca nu spun nimic nici de etnie, nici de credinta, ci doar de faptul ca iohannis nu este de fapt liberal si nici nu poti sa-l faci sa devina peste noapte liberal ( nu este un rol intr-o sceneta de 3 minute ………….) si a dat partidul pe mina oamenilor lui basescu – si anume pdl-ilor. Adevarati liberali – pentru respectul de sine si respectul spiritului liberal – ba au fost determinati sa-si dea demisia din PNL, ba au fost dati afara din PNL, doar pentru motivul ca nu au fost de acord cu toate mizeriile din ultima vreme. Ce au facut liberalii in general – si tinerii liberali in special – pentru a combate sau stopa toate astea???????????? N I M I C !!!!!!!!!!!!!
    Si in conditiile astea vreti sa va mai credem ca sinteti singurii in masura sa restaurati monarhia???? Restaurati mai intii ceea ce a fost PARTIDUL NATIONAL LIBERAL si apoi sa ne auzim sanatosi. Ca si PNTCD cu micul aurelian pavelescu – cel care se vrea continuatorul lui Iuliu Maniu si Corneliu Coposu – se pretinde a fi arhitectul restauratiei monarhiei, dar si el s-a aruncat cu tot cu partid in bratele basescului.
    Voi nu sinteti monarhisti, voi sinteti niste bieti oameni manevrati de basescu.
    Mai degraba gasiti oameni dornici sa restaureze monarhia in PSD decit in PNL si PNTCD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s