Principalele argumente pentru revenirea României la monarhie sunt:


 • Restabilirea traditiei istorice. Republica e ceva nou pentru români, impusa de ocupantul sovietic in ultima zi a lui 1947, starea noastra traditionala de guvernare a presupus existenta unui cap incoronat. Nici Stefan cel Mare, nici Mihai Viteazul nu au fost presedinti…
 • promo principesa margareta
  • Prestigiu si spiritualitate. Incoronarea unui rege este un act politico-religios, acesta devine unsul lui Dumnezeu, fapt ce ii confera un statut special, acela de simbol al suveranitatii natiunii pe care o conduce. Cred de asemeni ca un monarh ar aduce mai mult coeziune sociala si nationala, coeziune care azi lipseste cu desavarsire, defetismul si denigrarea propriei tari fiind ridicate la rang de arta in prezent.
   • Costa mai putin. Pentru cei preocupati de costurile intretinerii unei case regale, ele sunt oricum mai putine decat costurile intretinerii fostilor sefi de stat. Cu un rege avem doar un sef de stat ce primeste indemnizatii, paza si casa de la stat. In Republica statul are in “ingrijire” toti fostii sefi de stat in viata. Dispar si cheltuielile cu alegerile prezidentiale.
    • Factor de echilibru. Functia suprema in stat este ridicata deasupra luptelor de partid. Dispare astfel una din principalele cauze ale luptelor intestine. Tot acesta a fost si argumentul principal de la 1866 cand s-a optat pentru aducerea unui principe strain pentru a pune capat lupelor interne dintre familiile si partidele romanesti care doreau sa-si impuna propriul principe.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s