Regele Mihai le scrie românilor un mesaj emoţionant


 

„Neînduplecata voinţă a unei mari puteri străine de a subjuga ţara noastră ne-a despărţit pentru un timp. Dar nicio putere din lume nu ne poate împiedica cugetele noastre să fie împreună.

Sufletul meu, pătruns de durerile ţării noastre, este alături de voi şi nădejdile noastre comune de eliberare sunt mai puternice azi decât orişicând”, le transmitea Regele Mihai I românilor la finalul anului 1950, când, împreună, încă aşteptau semnul american care-i va salva de crunta armată „eliberatoare” sovietică înrădăcinată la Bucureşti. Americanii n-au mai venit dar, în mijlocul dezolantei indiferenţe a lumii libere faţă de tragedia românească, frazele Regelui nu au încetat, în lungile, obsedantele decenii să anime speranţa celor care se născuseră într-un Regat, într-o Românie Mare, şi sfârşeau într-o republică de nerecunoscut, o Românie mică.  Este timpul – tăcerea a fost lungă – pentru cuvântul Regelui.

 Felicit pe cei care au reuşit performanţe economice, mai ales micii întreprinzători şi companiile mijlocii. Felicit pe tineri şi pe profesorii din universităţi, licee şi şcoli, care au continuat munca lor importantă, în ciuda greutăţilor. Felicitări celor din agricultură, care au reuşit să meargă mai departe, deşi rămaşi fără resurse şi încurajare. Felicit funcţionarii publici, diplomaţii, militarii, oamenii de artă, pentru stăruinţa lor de a-şi face datoria, deşi puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Sunt mâhnit pentru toate momentele prin care mamele, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă. România are nevoie de infrastructură şi de instituţii respectate. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este o piatră de temelie a societăţii. Universităţile răspund administrativ faţă de guvernare, dar au nevoie să fie libere din punct de vedere organizatoric şi ştiinţific. Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, am mers în oraşele şi comunele ţării, încurajând profesii, iniţiative, organizaţii şi instituţii. Am făcut în anul care se încheie multe vizite internaţionale, în care am susţinut interesele fundamentale ale României.  

Valorile şi competenţa ar trebui să fie criteriile noastre
Aşa să ne ajute Dumnezeu! Mihai R

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s