Ce legătură există între forma de guvernământ şi prosperitate. Cel mai recent studiu arată cifre surprinzătoare


Ce legătură există între forma de guvernământ şi prosperitate. Cel mai recent studiu arată cifre surprinzătoare 442

 Între forma de guvernământ şi bunăstarea ţării e o legătură strânsă. Monarhiile şi bunăstarea unei naţiuni merg mână în mână. O arată o analiză recentă făcută de platforma online care promovează politicile europene. 

Forma de guvernământ a unui stat dictează,  într-o mare măsură, prosperitatea statului. Iar criza economică a fost cea care a scos la iveală care dintre ele fac sau nu faţă. 

Potrivit analizei făcute de siteul Calea Europeană, monarhia constituţională este cea care se află în topul european al prosperităţii. În UE, un sfert din populaţie trăieşte în state conduse de monarhi. 

Belgia, Danemarca, Luxemburg, Marea Britanie şi Irlanda de Nord, Spania, Suedia şi Olanda se bucură de o astfel de situaţie. Unul dintre motivele prosperităţii este dat de simbolul puterii, adică de regi şi regine. Chiar dacă nu mai deţin puterea efectiv, monarhii europeni se bucură de popularitate şi au, în unele cazuri, o influenţă decisivă.

Potrivit unui clasamnt făcut de Fondul Monetar Internaţional, în 2012, primul dintre cele şapte state care se află în topul prosperităţii este Marea Britanie, cu un PIB de peste 2.400 de miliarde de dolari, şi locul 6 în lume. Locul doi este ocupat de Spania, cu un PIB la jumatatea celui britanic şi locul 13 în lume. Olanda are un PIB de aproape 800 de miliarde şi ocupă locul 3 la nivel european şi 17 la nivel mondial.  

Clasamentul este urmat de Suedia, Belgia, Danemarca, dar şi Luxemburg.

articol preluat http://www.antena3.ro/externe/uniunea-europeana/ce-legatura-exista-intre-forma-de-guvernamant-si-prosperitate-cel-mai-recent-studiu-arata-cifre-257498.html?fb_action_ids=716753411697125&fb_action_types=og.likes

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s