Chiar atat de slabi suntem sa acceptam aceste ABUZURI.


Cum vrea să aplice SRI codul rutier pe Internet: calculatoare înmatriculate şi percheziţii forţate

Potrivit proiectului de lege privind securitatea cibernetică, percheziţia informatică se poate efectua chiar dacă persoana vizată nu a comis nicio faptă penală sau infracţiune şi fără să mai fie nevoie de autorizaţia unui judecător. Generalul SRI spune că este normal ca serviciile să poată avea acces oricând la datele de logare dintr-un computer 

Într-o încercare de a-i convinge pe restul membrilor Comisiei, Dumbravă a asemuit internauţii cu şoferii, computerele cu maşinile şi Internetul cu autostrăzile. ”Să ne imaginăm că Internetul e ca un sistem de drumuri pe care circulă şi maşini ale statului – pompieri, armată, poliţie – dar şi maşini ale privaţilor. Ce ar însemna ca codul rutier să fie opozabil doar instituţiilor statului, pentru că privatul şi-a cumpărat maşina din banii lui şi poate oricând intra în maşina pompierilor sau ambulanţei? Sigur că privaţii nu au aceleaşi obligaţii ca instituţiile statului, dar intrând pe drumurile publice, pe Internet, ai o minimă obligaţie. Să protejăm până la urmă Internetul ăsta care e al tuturor, nu al statului român. (…) Nu văd nimic rău în a pune puţină regulă într-un domeniu care acum e oarecum anarhic, adică circulăm ca la începutul secolului cu trăsuri cu cai. Acum circulăm sigur, dar repet, pentru că maşinile noastre au obligaţia la doi ani să-şi facă ITP-ul, să facem revizia, mă deranjează, că mă costă bani, dar atâta timp cât asta înseamnă siguranţă… îmi înmatriculez maşina, că aşa e frumos, să se ştie cine e în spatele volanului…”, a declarat acesta. 

Deputatul PNL Daniel Iane i-a atras atenţia generalului SRI că „Internetul a fost o invenţie a civililor. Nu e ARPANET (n.a. reţeaua militară creată de DARPA, predecesoarea Internetului), drumurile nu sunt ale armatei, sunt ale civililor. Armata a intrat pe drumurile noastre, asta e diferenţa. 

Citeste mai mult: adev.ro/n7rm0p

Reclame

Un gând despre &8222;Chiar atat de slabi suntem sa acceptam aceste ABUZURI.&8221;

  1. Este similar cu a-ti patrunde in casa prin efractie, pentru a se asigura ca nu ai vreo bomba, desi nimeni nu a facut vreo plangere. Ce-ar fi daca SRI-ul s-ar ocupa de siguranta tarii ca asta este rolul lui, nu de hartuirea propriilor cetateni? Pe internet singurele mijloace de locomotie utilizate sunt gandul si cuvantul, nimic material care sa fie de interes pentru serviciul in cauza. Sa nu mai avem, oare, control propriu nici asupra acestora? Ori fi remercat, in sfarsit, domnii in cauza ca doar „cuvantul zideste”? Daca da, inseamna ca sunt pe calea cea buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s