La cererea lui Ponta


Stati linistiti ca vedeti voi dupa alegeri!!!! chiar nu intelegeti ca va fi vai si amar cu politicienii astia?

Potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă urmau să plătească un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini să fie majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi.

Potrivit documentului realizat de Guvern, persoanele fizice, care sunt în prezent impozitate cu 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, vor urma să plăteasca în viitor pentru clădirile nerezidenţiale un impozit cuprins între 0,25 şi 1,5% din valoarea calculată de către un evaluator autorizat ori un impozit de 2% din valoarea impozabilă, dacă nu există un raport de evaluare.

 

 

Conform sursei citate, persoanele fizice vor fi taxate într-o proporţie similară cu firmele care deţin astfel de clădiri. Primăria va stabili cota impozitului pe clădiri pentru care există un raport de evaluare.  Executivul aduce modificări şi la impozitul pe terenul din intravilan, unde suma de plată creşte proporţional cu rangul şi zona localităţii, ajungându-se la creşteri de la 10.353 lei/hectar la 83.000 lei/hectar. Totodată, proiectul elaborat de Guvern mai stabileşte o majorare a valorilor de impozitare şi pentru proprietarii de autoturisme. Astfel, impozitul va creşte de la 8 lei la 20 de lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cmc inclusiv şi de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv. Pe de altă parte, impozitul va scădea pentru autoturismele care au o capacitate cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv: de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scăderea continuând şi pentru maşini cu motoare mai mari.

 

Reclame

Un gând despre &8222;La cererea lui Ponta&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s