Romania, tara in care doar politicienii fac averi colosale, ce vedeti aici eu cred ca reprezinta doar foarte putin fata de realitate!!!!


Câte case, terenuri sau datorii au cei care ne conduc

Câte case au cei mai puternici politicieni din România

Basescu, Boc, Antonescu, Ponta1Una dintre cele mai importante embleme ale bunastarii umane o reprezinta locuinta. Cine detine o locuinta, fie ca este apartament, casa, vila, etc., se poate considera un om aproape implinit. Iar daca detii mai multe locuinte, atunci, cu siguranta, poti fi considerat o persoana avuta. Si multi dintre alesii nostri sunt astfel de persoane, care se pot considera implinite.

Am selectat 20 de nume de politicieni, cei mai importanti din Romania la aceasta data. Sunt politicieni care, in marea majoritate, fac parte din Parlamentul Romaniei.

Să subliniem: aceasta analiza prezinta tipurile si numarul locuintelor detinute de acesti politicieni. In plus, unii dintre acestia detin o parte din locuinte in coproprietate, cu sotia sau alte rude.

TOP 20 – Dar iată câte locuințe deține fiecare din cei douăzeci de politicieni:

Politicieni - case

Doi dintre politicienii citati sunt pe primele locuri, fiecare avand cate sapte locuinte. Este vorba despre Gabriel Oprea si Verestoy Attila. Primul are doua apartamente, 3 case de locuit si 2 case de vacanta. Al doilea are 5 apartamente, 1 casa de locuit si o casa de vacanta. Pe locul trei se situeaza fostul premier Tariceanu, care are in posesie 6 locuinte, iar pe a patra pozitie se claseaza Victor Ponta, care are 3 locuinte (2 apartamente si o casa de locuit). Surprinzatoare este pozitia lui Adrian Nastase, care are 2 locuinte, desi el avea renume de mare proprietar imobiliar.

TOPUL celor mai înstăriți miniștri din guvernul Victor Ponta

Guvernul PontaRomania are un guvern nou, un guvern mult mai mare decat cele anterioare si printre cele mai extinse din intreaga Uniune Europeana. Cu 28 de ministri (premier si ministri), Cabinetul Victor Ponta este fruntas in comunitatea europeana dupa numarul inaltilor demnitari. Si ca si cum nu ar fi suficient, ministrii din acest guvern sunt si persoane cu un statut financiar extrem de ridicat.

Dar iată cine sunt cei mai ÎNSTĂRIȚI miniștri. Căte locuințe și căt pamănt au toți miniștrii:

Locuinte si terenuri ministri guvernul Ponta

In total, cei 28 de ministri detin 67 de locuinte, ceea ce inseamna o medie de 2,4 locuinte pe cap de ministru. Cu mult peste media din guvernele anterioare. Lideri incontestabili sunt Gabriel Oprea si Relu Fenechiu, care detin impreuna 13 locuinte. In schimb, la capitolul teren, cel mai bogat este Constantin Nita, ministrul Energiei. El are peste 10 hectare de teren, in diferite zone din tara, iar o mare parte din el este teren intravilan. Nita este urmat de Nicolae Banicioiu, Ministrul Tineretului si Sportului.

TOPUL POLITICIENILOR care au cele mai scumpe bijuterii și obiecte de lux

Bijuterii politicieni romani

Alesii tarii detin bogatii inimaginabile, de tot felul, de la bani si masini exorbitante pana la proprietati mobiliare si imobiliare cu multe etaje sau intinse pe multe hectare. Totusi, acestea nu sunt singurele bogatii detinute de acestia, dar cireasa de pe tort este cu totul altceva. Cele mai admirate proprietatii sunt de alta natura, mult mai vizibile si mai apreciate. Ceasuri, diamante, picturi, tablouri, statuete, carti rare, pietre pretioase si multe alte bijuterii si obiecte de lux sunt mandria multora dintre politicienii Romaniei.

Avem in vedere ceasuri de aur, statuete si carti rare, pietre pretioase, tablouri, gravuri, cercei, inele din aur si cu diamante, etc.

Si avem in vedere politicieni din toate partidele si din toate institutiile importante din Romania, parlament, guvern, etc. In plus, sunt cei mai puternici demnitari ai tarii.

Dar iată aici topul politicienilor cu cele mai scumpe bijuterii și obiecte de lux:

Politicieni bijuterii si ceasuri

Impreuna, cei 25 de politicieni detin bijuterii si alte obiecte pretioase in valoare de aproape 20 de milioane de euro. Cel mai bogat in astfel de proprietati de lux este Sebastian Ghita, fostul patron al companiei Asesoft si deputat din partea USL. El detine partea leului din toate aceste bogatii! Pe urmatorul loc se plaseaza tot un politician USL. Este vorba de Gabriela Vranceanu Firea, care detine bijuterii din aur, platina, gravuri, tablouri, inele in valoare de cateva sute de mii de euro.

Câte locuințe au prefecții din România – TOP NAȚIONAL!

Romania saraceste de la o zi la alta, dar alesii nostri devin tot mai bogati. Ca o lege nescrisa a lumii, cu cat viata unui popor este mai grea, cu atat creste bogatia celor care conduc acel popor. Iar aceasta lege se aplica si la noi, daca ne uitam la bogatiile demnitarilor care conduc soarta tarii. Un astfel de exemplu evident sunt prefectii, ei fiind reprezentantii guvernului in teritoriu.

Locotenenții lui Ponta! Oamenii guvernului

Sa ne reamintim, prefectul conduce toate serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale in teritoriu. Adica, el este seful unitatilor de politie, pompieri, etc, din fiecare judet. Va vom arata cate locuinte detin prefectii din toate judetele Romaniei, date culese din declaratiile lor de avere. Trebuie spus de la inceput: noii prefecti sunt mai instariti decat vechii prefecti, au mai multe locuinte decat adjunctii fostului guvern.

Totusi, daca-i vom compara cu sefii consiliilor judetene sau cu primarii din orasele resedinta de judet, atunci prefectii sunt inca mici copii.

Dar IATĂ căte locuințe au la vedere toți prefecții din România, toți locotenenții lui Ponta:

Locuinte prefecti

In total, cei 41 de prefecti din judetele Romaniei au la vedere 70 de locuinte. Ceea ce inseamna o medie de aproape doua locuinte de om. Sunt mult mai instariti decat prefectii numiti de Boc, dar stau mai slab decat primarii (vechi si noi). Boierii clasamentului sunt prefectii din Cluj si Tulcea, Gh. Ioan Vuscan, respectiv, Lucian Eduard Simion. Fiecare detine cate patru locuinte. La polul opus, doar trei prefecti nu au nici o casa pe numele lor: Cosmin Pribac (Arad), Claudiu Teodorescu (Gorj), Radu Renga (Vaslui). Printre bogati ii mai regasim pe prefectii din Alba, Covasna, Harghita, etc.

AVERILE NOILOR PRIMARI, la control!

TOPUL PRIMARILOR: Cine e cel mai bogat dintre bogații țării?

Averile politicienilor româniLocuinta este si va ramane intotdeauna una dintre cele mai importante proprietati nu doar pentru romani, ci pentru toti oamenii din lume. Casa are si va avea intotdeauna valoare, indiferent de evolutia pietii imobiliare sau de turbulentele economice locale sau regionale. Acesta este un adevar de care tin seamna multi dintre edilii Romaniei, indiferent de rangul pe care-l au.

Vezi CÂTE CASE au primarii ‚săraci și cinstiți’ ai României

Va vom arata cat de bogatii sunt conducatorii judetelor din tara noastra: primarii. Si va aratam cate locuinte au acestia, cine e cel mai mare proprietar si cine nu are nici macar o locuinta pe numele sau. Datele privind situatia locativa a primarilor provin din declaratiile acestora de avere. Cu alte cuvinte, este vorba despre ceea ce au declarat acestia, chiar daca despre unii sau altii se spune ca sunt mult mai bogati in realitate. In plus, vom vedea si din ce partide sunt cei mai mari proprietari de locuinte, dar si cei mai saraci.

Dar iată cât de bogați sunt edilii „săraci și cinstiți” care conduc orașele României.

Vezi câte locuințe au NOII PRIMARI:

Primari locuinte

Cei 41 de primari ai oraselor resedinte de judet detin, in total, 85 de locuinte! Adica peste doua de persoana! Cele mai mai bogat in case nu este nici de la USL si nici de la PDL. Primarul cu cele mai multe case este Klaus Iohannis, cel care este edilul orasului Sibiu din partea Federatiei Democrate a Germanilor din Romania (FDGR). El detine nu mai putin de sase locuinte! Sase! Pe urmatoarele locuri se situeaza, la egalitate, USL si PDL. Primarul orasului Buzau, Constantin Boscodeala, din partea USL, are cinci locuinte! La fel ca si Constnatin Hogea, democrat-liberalul care conduce Tulcea.

Vezi căt de bogați sunt noii primari

Din 41 de primari generali (primari ai oraselor resedinta de judet), zece nu au nici o palma de pamant. Cel putin, asa au declarat acestia. Mai multi saraci, daca vom compara cu generatia anterioara de primari. In total, actualii primari detin 840.879 de metri patrati de pamant (84,08 hectare). Cu circa 40% mai putin decat vechii primari.

Dar iată cât teren au toți primarii din orașele reședință de judet ale României:

 Teren noii primari

Cel mai instarit primar este fostul si noul edil al Buzaului: Constantin Boscodeala, din partea USL. El detine terenuri in suprafata totala de 313.730 de metri patrati (31,37 hectare). In topul vechilor primari, el se plasa pe a doua pozitie, cu o suprafata mai mica. Liderul vechilor primari era Gheorghe Ciuhandu (PNTCD –Timisoara), care nu mai este de actualitate in acest moment, intrucat nu a mai candidat. Nu sunt singurele schimbari la varf. Gabi Ionascu, fost primar in Slobozia si numarul trei in clasamentul precedent, a sarit din schema, pierzand alegerile. Actualul podium este format din tripleta Constantin Boscodeala (USL), Constantin Hogea (Tulcea – PDL) si Radu Capilnasiu (Zalau – USL).

Vezi care sunt primarii plini de datorii

Va prezentam topul noilor primari in functie de sumele de bani pe care le datoreaza. Si ne refereim doar la primarii oraselor resedinta de judet. Datoriile sunt catre diferite institutii, dar si catre persoane fizice.

Dar iată ce datorii au noii primari ai României:

Primari noi - datorii

Din cei 41 de primari generali, doar 24 au datorii, restul de 17 figurand cu zero lei la rubrica datorii. Dar cei care au datorii nu stau deloc rau!

In total, datoriile celor 24 depasesc 11 milioane de lei (peste 2,5 milioane de euro). Din acestia, cel mai indatorat primar este cel din Giurgiu, independentul Nicolae Barbu. Acesta este singurul independent care a invins un candidat social-liberal. Barbu datoreaza o suma de peste 700.000 de euro! El este urmat de Marius Stan, care va prelua fraiele Galatiului. Stan are o datorie de 275.000 de euro.

Probabil ca cea mai interesanta datorie o are Victor Dragusin, primarul Alexandriei, Teleorman. El datoreaza circa 3.000 de euro, iar banii provin dintr-un contract prin care Primaria Alexandriei i-a concesionat un teren in anul 2003. Altfel spus, el este dator la institutia pe care o va conduce.

Sursa: www.econtext.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s