Cum negociaza vanzarea ROMANIEI politicienii care va cer voturile!!!!!!


Dosarul „Duicu” scoate la lumină duplicitatea guvernului privind „Roşia Montană”

Cum se aranjează o emisiune la TV. Ministrul Rovana Plumb, dublu limbaj. De la „golanii” lui Ion Iliescu din 1990 la „descreieraţii” PSD din 2013. Protestul paşnic=balamuc.

O stenogramă ce trebuie recitită

Marţi a fost dată publicităţii o nouă stenogramă din dosarul „Duicu”, o înregistrare a unei convorbiri telefonice între baronul PSD de Mehedinţi şi ministrul Rovana Plumb. Stenograma a fost „interpretată” în media doar în cheia relaţiilor şi acţiunilor lui Duicu cu vârfuri PSD din diferite instituţii de stat. Totuşi, stenograma trebuie citită şi în alte „chei” pentru că ea ne confirmă o serie de fapte pe care doar le intuiam. Convorbirea dintre cei doi a avut loc pe data de 11 septembrie 2013 şi a avut următorul conţinut:

Rovana Plumb: Alo!

Adrian Duicu: Sărut-mâna şefa.

Rovana Plumb: Bună şefu, bună…

Adrian Duicu: Ce faci?

Rovana Plumb: Uite aici la minister…după şedinţa de guvern.

Adrian Duicu: Mă sună Bădin (realizator B1TV, în prezent cercetat de DNA – n.a.), intraţi mâine seară cu Roşia Montană, dar vă ridică mingea la fileu şi vă face emisiune bună pe treaba cu Roşia Montană

Rovana Plumb: Ştii că nu prea mă lasă să mai ies pe Roşia Montană pentru că mă atacă ăştia foarte tare…Lasă-mă să vorbesc un pic, să văd dacă îmi dă drumul pentru că s-a înţeles că susţin proiectul şi ai văzut bine ce scandal e.

Adrian Duicu: Eu nu ştiu cum ieşim din balamucul ăsta.

Rovana Plumb: Poftim?

Adrian Duicu: Eu nu ştiu cum ieşim din balamucul ăsta.

Rovana Plumb: O să ieşim, dar şi mie îmi e foarte greu că ăia s-au baricadat în mină…

Adrian Duicu: E o problemă reală acolo să ştiţi.

Rovana Plumb: Păi e, dar eu crezi că nu ştiu că e.

Adrian Duicu: Chestiunea escaladează acolo. Pentru nişte descreieraţi care vin pe acolo prin centru şi fac balamucul acela

Rovana Plumb: Şi care nici nu votează.

Adrian Duicu: Şi nu au nici o treabă cu realitatea, ei nu ştiu nimic.

Rovana Plumb: Habar nu au ce-i acolo.

Adrian Duicu: 80% nici nu ştiu ce caută acolo în Piaţa Universităţii. Să fim serioşi.

Cum se aranjează o emisiune „bună” la TV

Din această afirmaţie a lui Duicu, „Mă sună Bădin intraţi mâine seară cu Roşia Montană, dar vă ridică mingea la fileu şi vă face emisiune bună pe treaba cu Roşia Montană…, se poate vedea cum se aranjează o emisiune la TV şi, evident, ce informaţie (deformată) ajunge la telespectator de la un demnitar. Atenţie, în acest caz este vorba de o televiziune (B1TV) neprietenă PSD şi Guvernului. Ce se întâmplă la televiziunile prietene (România TV şi Antena3) nici nu mai este cazul să spunem. Nici nu mai este nevoie de intervenţii ale vreunui “Duică”, cei de acolo ştiu ce au de făcut.

Duplicitate guvernamentală

Rovana Plumb face o afirmaţie din care rezultă clar duplicitatea Guvernului Ponta II, mai ales a zonei PSD, PC şi o parte dintre miniştrii PNL (sigur ministrul Culturii de la acea dată, Daniel Barbu) din guvern care erau interesaţi să promoveze proiectul Roşia Montană. „Ştii că nu prea mă lasă să mai ies pe Roşia Montană pentru că mă atacă ăştia foarte tare…Lasă-mă să vorbesc un pic, să văd dacă îmi dă drumul pentru că s-a înţeles că susţin proiectul şi ai văzut bine ce scandal e”, spune ministrul Rovana Plumb.

Aici o analiză pe text scoate în evidenţă o serie de aspecte:

  1. Rovana Plumb în calitate de ministru al Mediului susţinea proiectul Roşia Montana (lucru ştiut de toată lumea, dar pe care ministresa încerca în public să îl nege)
  2. Guvernul Ponta II, deşi declarativ nu (mai) susţinea proiectul Roşia Montana (pe 2 septembrie 2013, Victor Ponta spunea că USL „este de acord” cu intenţia lui Traian Băsescu de a organiza un referendum pe tema Roşia Montana – şi se ştia că un astfel de referendum nu are cum să treacă, iar pe 9 septembrie, deci cu 2 zile înainte de interceptarea telefonică, acelaşi Victor Ponta afirma că „ţinând cont că nu există majoritate parlamentară, proiectul se va respinge”), în realitate făcea tot posibilul pentru a-l rezolva în favoarea RMGC. Rezultă acest lucru din faptul că Rovanei Plumb i s-a interzis să iasă în public cu declaraţii pro proiect, pentru ca opinia publică şi eventual zona PNL care se opunea să nu iasă la atac; şi rezultă şi din faptul că Rovana Plumb urmează „să vorbească” – evident cu premierul – pentru a obţine undă verde să facă declaraţii pro proiect.
  3. Partea pro Roşia Montană din guvern trebuia să tragă de timp până la găsirea unei soluţii din care să nu iasă şifonată. Care a fost găsită. Pe 18 octombrie 2013, când în Comisia parlamentară „Roşia Montană”, PNL şi UDMR au propus să se treacă la votarea respingerii legii privind proiectul Roşia Montană, PSD a scos din „joben” un alt proiect de lege din care dispărea explicit orice trimitere la RMGC, dar care în realitate nu îi afecta pe canadieni. Deci o duplicitate de zile mari.

Protestatarii anti-Roşia Montană, catalogaţi ca pe vremea FSN-ului

De asemenea sugestivă este şi afirmaţia lui Duicu: „Chestiunea escaladează acolo. Pentru nişte descreieraţi care vin pe acolo prin centru şi fac balamucul acela…”. Se ştie, la ora convorbirii telefonice, nişte mineri angajaţi ai RMGC au avut o acţiune de PR (s-au blocat în mină), iar în Câmpeni şi Roşia Montană, activiştii de mediu au organizat ample proteste împotriva proiectului Roşia Montană. Ei bine, aceşti protestatari (mulţi dintre ei sunt protestat tot împotriva proiectului şi la Universitate) sunt făcuţi „descreieraţi”. În 1990, Ion Iliescu şi vârfurile FSN îi făceau „golani” pe protestatarii din Piaţa Universităţii. Deci, nicio diferenţă între FSN 1990 şi PSD 2013.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s