Cine sunt noii miniştri propuşi de Ponta.


Daca s-a ajuns pana acolo ca la cultura sa avem ministru de etnie maghiara atunci tara asta este o mare bataie de joc iaar noi poporul suntem o gloata de prostii si tampiti
Cine sunt noii miniştri propuşi de Ponta. Finul lui Zgonea, la Buget. Ministrul „biped“, la Cultură

Finul lui Zgonea, la Buget. Ministrul „biped“, la Cultură

Claudiu Manda, liderul PSD Craiova, face parte din noua generaţie a PSD, şi este puternic suţinut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi de primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu. În aprilie 2013, Claudiu Manda a fost ales preşedinte al PSD Dolj, el fiind singurul candidat. „ Mi-aş dori ca de acum încolo să ne dăm mâna, să nu ne mai certăm, să împărţim şi sărăcia, să nu ne mai certăm cum să împărţim funcţiile“, a afirmat atunci Claudiu Manda, la Conferinţa Judeţeană a PSD Dolj. Valeriu Zgonea, naşul lui Claudiu Manda, s- a implicat serios în campania finului pentru şefia PSD Dolj. „Claudiu Manda este un produs 100% al comunităţii PSD Dolj. Este un tânăr care a luptat pentru fiecare etapă a vieţii sale, dar vin obligaţiile “, a spus şi Valeriu Zgonea. Relaţia dintre Zgonea şi Manda a depăşit chiar şi minima conduit parlamentară. Într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 26 iunie 2013, după ce Valeriu Zgonea, preşedintele forului legislativ, i-a acordat cuvântul, Claudiu Manda a spus la începutul intervenţiei în plen: „Mulţumesc, naşule!”. Ulterior, acesta a menţionat, pe hol, potrivit presei: „Păi nu-i normal să-i spun aşa dacă el m-a cununat?“. Ambii sunt deputaţi de Dolj. Pe site-ul personal al lui Claudiu Manda se mai arată că una dintre pasiunile sale este motociclismul şi că „trăieşte intens fiecare meci al iubirii alb-albastre Universitatea Craiova, dar ar încerca şi paraşutism sau conducerea ambarcaţiunilor cu motor“.

Rozalia Biro şi limba română Rozalia Biro, ministrul desemnat pentru Cultură,  are 49 de ani, iar în 2012 a fost aleasă senator într-un colegiu din judeţul Bihor în care majoritatea populaţiei este de etnie maghiară, dupa ce în perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea. Rozalia Biro a fost recomandată chiar de predecesorul său, Kelemen Hunor. Ce nu o recomandă, însă, sunt  problemele sale cu justiţia, dar şi cu limba română. Astfel, din anul 2012, Biro se află în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi este anchetată pentru abuz în funcţie, în urma unui raport din 2010 al Agenţiei Naţionale de Integritate, care a acuzat-o de conflict de interese. Situaţia anchetată datează din perioada în care Biro era viceprimar al municipiului Oradea, în 2006, dar deţinea, concomitent, şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, care funcţionează pe lângă UDMR Bihor. În această calitate, ea a aprobat închirierea, de către fundaţie, a unui imobil din centrul oraşului. Deşi Biro a cerut, în instanţă, anularea raportului ANI, în 2012 ea a pierdut procesul şi momentan este cercetată într-un dosar nefinalizat. Slabele cunoştinţe de limba română au transformat-o pe Rozalia Biro, în 2010, în victima unei farse cu accente comice. Sunată de un realizator radio care s-a recomandat drept jurnalist la un post de televiziune care intenţionează să realizeze o emisiune despre problema „copiilor bipezi“, Biro a interpretat greşit sensul cuvântului, dar a acceptat să răspundă la întrebări. Astfel, ea i-a transmis realizatorului că „majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi“ şi l-a asigurat că ea, personal, nu are „niciun biped în familie“.

Citeste mai mult: adev.ro/n9mgtu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s